Zaščitno steklo za telefon – Zgolj mit ali nujna oprema?

Zaščitno steklo za telefon

Zaščitna stekla in etui za mobi veljajo med nekaterimi uporabniki mobilnih naprav za mit in ne za nujno opremo. Pa imajo prav ? So res zaščitna stekla le balast na trgu ?

Pri TOPIzbira.si se s tem ne strinjamo. Saj trdno verjamemo, da je vredno porabiti  nekaj več denarja, da se izognemo morebitno nepotrebno nastali škodi na zaslonu telefona ali v najslabšem primeru prenehanju delovanja telefona. A ravno tako kot prej so tukaj nekateri privrženci, ki pravijo, da naj bi bila zaščitna stekla le nek mit in da njihov učinek delovanja je ničen. Ali pa v najboljšem primeru zelo majhen.

Zanimivost: za izdelavo zaščitnih stekel se uporablja podoben material, ki se uporablja tudi za izdelavo opreme našega doma: steklene stenske obloge za kuhinjo in kopalnico, steklene kabine za tušitanje, steklena vrata (drsna in klasična), steklene stopnice, ograje in strehe..

Trenutno imam v lasti telefon in ovitek za LG G7 ThinQ in zelo rad potujem po gorskem terenu, bodisi s kolesom bodisi pešačim po strminah Javornika. Vsako leto, če mi le čas dopušča, pa se odpravim na dvodnevni izlet na Triglav s kolegi. Prejšnje leto sem doživel manjšo nesrečo pri plezanju po gorskem slemenu. Spodrsnilo mi je ob kamnu in telefon je  padel nekoliko več kot dva metra v globino. Pri padcu naj bi se dodobra poškodoval. Vendar verjeli ali ne, telefon je ostal nedotaknjen po zaslugi zaščitnega stekla, ki pa se je močno opraskal.

 

Zaščitno steklo za telefon

Sedaj pa vam bi rad predstavil nekaj preprostih osnov ekonomije. Zaščitno steklo stane v najslabšem primeru 15 evrov, zamenjava zaslona pa v najboljšem primeru nekaj več kot 100 evrov, zelo odvisno od servisa telefonov, nova naprava pa še toliko več. Tukaj se je potrebno vprašati, ali je vredno tvegati in žrtvovati telefon, katerega vrednost presega nekaj sto evrov in ne uporabiti zaščitno steklo, ki vam morda reši zaslon vašega telefon za veliko manj denarja?

Spletna trgovina Top izbira!

Naj se najprej predstavimo. Smo spletna trgovina Top izbira, ki se že vrsto let ukvarja z ovitki in etuiji za telefone.  Na naši spletni strani lahko izbirate med več kot 10 000 različnimi ovitki in zaščitnimi stekli.