E-kolesa postajajo vedno bolj popularna. So eno najbolj trajnostnih prevoznih sredstev in so prihodnost mobilnosti. Zaradi svoje praktičnosti, lahkotnosti upravljanja in prijetni vožnji postajajo e-kolesa prva izbira pri najemu za potovanja in enodnevne turistične izlete. 

prikaz osebe, ko se vozi po mestu, ki si je izbrala sebi najboljše električno kolo

 

Kaj je električno kolo? 

Električno kolo je pojem, ki se vedno več pojavlja v medijih. Kaj sploh pomeni električno kolo? Električno kolo je zelo podobno klasičnemu kolesu. Razlika je to, da ima električno kolo svojemu ogrodju dodan motor. 

Poznamo več različnih tipov električnih koles: 

 • Zložljiva 
 • Otroška 
 • Mestna 
 • Trekking 
 • Gravel, cestna 
 • Prednjevzmetna 
 • Polnovzmetena 

Električna kolesa delimo tudi na različne tipe vrst voženj: 

 • Gozdne poti 
 • Lokalne poti 
 • Mestne poti 

Torej motor električnemu kolesu je dodatna pomoč pri poganjanju kolesa. Nima vsak motor enakih zmožnosti. Nekateri motorji so manj zmožni in so skoraj enaki klesaičnemu kolesu, drugi motorji so pa že kar precej podobni mopedom.

Električna kolesa imajo v ogrodje nameščene baterije, katere je možno polniti kar na vtičnico doma. 

Zakaj izbrati električno kolo? 

Električno kolo je super izbira za nakup. Res, da je kar velika investicija, saj cene niso najnižje, ampak se na dolgi rok nakup električnega kolesa obrestira v dobro. 

Električna kolesa vam nudijo razširjen obseg uporabe, saj jih lahko porabite za več različnih namenov: 

 • Pot do službe 
 • Potovanje 
 • Vikend izlet 
 • Enodnevni izlet 

Eden izmed razlogov zakaj izbrati električno kolo je to, da je prijaznejše do okolja. Torej ni velik faktor onesnaževanja našega zraka. In točno zaradi tega razloga ga veliko oseb že zamenjuje namesto večjih prevoznih sredstev (osebni avto, avtobus, vlak). 

Z električnim kolesom tudi pridobite dodatno vadbo za svoje telo. Ena izmed prednosti je tudi to, da če imate kakšno poškodbo kolena vam električno kolo pripomore k poganjajnju in posledično vi ne dodajate dodatnih pritiskov na poškodbe. 

 

Katero je najboljše električno kolo?

Kar težko je določiti katero je res najboljše električno kolo. Za vsako osebo je najboljše kolo drugačno saj se med seboj razlikujemo. So pa nekateri osnovni modeli, ki premagajo svoje predhodnike in vam zagotovijo udobno in varno vožnjo z električnim kolesom. 

Pri Elpec e-Bikes vam ponujajo električna kolesa, ki so prava izbira za skoraj vsakega. 

Katera kolesa pa so to? 

1. Malaguti Bolonina 3.0 

E-kolo je primerno za pot v službo ali krajše vikend avanture. Italijanska izdelava z nemško dovršenostjo.

Motor omogoča tiho in lahko vožnjo. Polna baterija vam omogoča 60-80 km vožnje pred naslednjim polnjenjem. 

Prikaz električnega kolesa Malaguti bolonina 3.0

Električno kolo Malaguti bolonina 3.0

 

2. Malaguti Brenta HT 5.0 

Večnamensko gorsko e-kolo za osvajanje novih vrhov. Kompaktnost, lahkotnost in izdelava iz visoko kakovostnih materialov omogočajo izjemno zmogljiv pogon. Domet kolesa je do 130 km in je primeren za dolge in gorske vožnje.

Električno kolo Malaguti Brenta HT 5.0

Električno kolo Malaguti Brenta HT 5.0

 

3. NOX Hybrid All mountain Brose 5.9 Comp 

E-kolo za bolj drzne. Je specialist za spuste in primeren za vožnjo po gozdnih poteh. Zaradi lažje teže motorja ima 40 % večji izkoristek moči pri maksimalni stopnji asistence. 

Električno kolo NOX Hybrid All Mountain 5.9 Brose COMP

Električno kolo NOX Hybrid All Mountain 5.9 Brose COMP

 

Svoje električno kolo si lahko zagotovite v katerem koli Elpec e-Bikes centru koles (Šempeter, Kranjska gora, Ljubljana, Maribor). Za več informacij jih prav tako lahko obiščete ali pa jih pošljete email in vam bodo z veseljem stopili na pomoč.