Najbolj priljubljena socialna omrežja – 4 socialna omrežja, ki so kraljice spleta

Katera so najbolj priljubljena socialna omrežja? Ali bi vsi morali imeti profil na Instagramu? Ali je Facebook še vedno priljubljen, kot je bil nekoč? Ali sta res Tik Tok in Snapchat prihodnost spletnih platform? 

Da vam pomagamo pri odločitvi, katere platforme družbenih medijev bodo letos primerne za vašo blagovno znamko, so tukaj naše najbolj priljubljena socialna omrežja, na katera morate biti pozorni v letu 2022.

Najbolj priljubljena socialna omrežja

NAJBOLJ PRILJUBLJENA SOCIALNA OMREŽJA  – INSTAGRAM

Instagram je že dolgo med vodilnimi platformami vplivnih ljudi, blagovnih znamk, blogerjev, lastnikov malih podjetij, prijateljev in vseh vmes. Če se sprašujete, ali je vaše ciljno občinstvo na Instagramu, odgovor je verjetno pozitiven, saj Instagram šteje več kot milijardo uporabnikov, kako mlajše tako tudi starejše populacije.

FACEBOOK – ALI ŠE VEDNO ŠTEJE MED NAJBOLJ PRILJUBLJENA SOCIALNA OMREŽJA?

S skoraj 2,5 milijarde uporabnikov Facebook je zagotovo največja socialna platforma na svetu. Ne glede na to, ali vaši blagovni znamki koristi delitev novic iz industrije, zanimivih videoposnetkov, grafike in druge vizualno privlačne vsebine – razmislite o prisotnosti na Facebooku. Razmislite lahko tudi o uporabi Facebook skupin, da združite svoje stranke. Skupine Facebook, za razliko od Facebook poslovnih strani, niso namenjene oglaševanju, so pa lahko v pomoč pri ustvarjanju pogovorov. 

Najbolj priljubljena socialna omrežja

Tik Tok – HITRO RASTOČE DRUŽABNO OMREŽJE – ALI JE SAMO ZA MLADE?

Danes ima Tik Tok menda več kot 800 milijonov uporabnikov na mesec, kar ga trenutno uvršča med najboljše platforme družbenih medijev na svetu glede na zgolj število uporabnikov. Če želite predstaviti blagovno znamko v zanimivem slogu, potem je Tik Tok odlično omrežje. Če med vašo ciljno publike štejete mlado občinstvo, lahko vam rečemo, da oni z veseljem bojo ogledali zanimivo video vsebino, ki je neposredno povezana z vašimi izdelki ali storitvami.

LINKEDIN – DOLGOČASNO POSLOVNO OMREŽJE? NE!

V nasprotju z zanimivim Tik Tokom je Linkedin profesionalna socialna platforma, ki vam lahko pomaga ozaveščati uporabnike o vaši blagovni znamki. Po našem mnenju glavna prednost LinkedIn je, da so na njem prisotni ljudje, ki delajo v vašem sektorju. Ljudje, s katerimi boste morda želeli sodelovati v bližnji prihodnosti. To je tako, kot da bi svojo kartico dali stotim podjetjem, a ne da bi se morali voziti od kraja do kraja.

 

Zelo je pomembno biti prisoten na enem izmed najbolj priljubljenih družabnih omrežij. Če se vam zdi, da ne boste mogli sami upravljati socialnim omrežjem, ekipa Pro Marketinga je vedno na voljo. 

In kakšna so vaša najbolj priljubljena socialna omrežja?