Najpogosteje uporabljene solarne tehnologije za domove in podjetja so solarna fotovoltaika za elektriko, pasivna solarna zasnova za ogrevanje in hlajenje prostorov ter solarno ogrevanje vode. Podjetja in industrija uporabljajo sončne tehnologije oz. solarni panel za diverzifikacijo svojih virov energije, izboljšanje učinkovitosti in prihranek denarja.

Solarni panel je odličen način za izravnavo stroškov energije, zmanjšanje vpliva vašega doma na okolje in zagotavljanje številnih drugih prednosti, kot je podpora lokalnim podjetjem in prispevanje k energetski neodvisnosti.

Kaj je solarni panel?

Solarni panel ali solarni modul je ena komponenta fotovoltaičnega sistema. Zgrajeni so iz niza foto napetostnih celic, razporejenih v solarni panel. Na voljo so v različnih pravokotnih oblikah in so nameščeni v kombinaciji za proizvodnjo električne energije. Sončni paneli zbirajo sončno energijo v obliki sončne svetlobe in jo pretvarjajo v električno energijo, ki se lahko uporablja za napajanje domov ali podjetij. Te plošče je mogoče uporabiti za dopolnitev električne energije stavb ali za zagotavljanje energije na oddaljenih lokacijah.

solarni panel

Poleg stanovanjske in komercialne uporabe obstaja obsežna industrijska ali komunalna uporaba sončne energije. V tem primeru je na tisoče ali celo milijone sončnih panelov razporejenih v ogromno sončno polje ali sončno farmo, ki zagotavlja elektriko velikemu številu prebivalcev.

5 koristi uporabe solarnih panelov

Prednosti sončne energije so neštete. Ima toliko prednosti za vas in okolje okoli vas, da se število ljudi, ki za osvetlitev svojih hiš uporabljajo sončno energijo, vsak dan povečuje. V tem članku bomo govorili o najpomembnejših prednostih sončne energije in njihovem vplivu na vaše vsakdanje življenje.

5 kotisti uporabe solarnih panelov so:

  1. Koristi sončne energije za okolje
  2. Varčevanje z vodo
  3. Prihranek denarja
  4. Pridobivanje denarja (Shranite dodatno moč)
  5. Povečanje vrednosti vašega doma

1. Koristi sončne energije za okolje

Ena od velikih prednosti sončne energije pred fosilnimi gorivi je ta, da ima v primerjavi s fosilnimi gorivi manjši negativni vpliv na okolje. Med glavnimi razlogi, zakaj fosilna goriva niso okolju prijazna, je, da proizvajajo toplogredne pline, ki onesnažujejo zrak in vodo. Dobra novica je, da je sončna energija v tem pogledu ravno nasprotje fosilnim gorivom. Druga prednost te vrste energije je, da ne ustvarja hrupa, saj se uporabljajo tudi za bivalne namene. To je tudi ena izmed prednosti sončne energije na podeželju, saj je na teh območjih nameščenih veliko sončnih kolektorjev.

solarni panel

Ponudbo vrhunskih solarnih modulov Bauer Solar steklo/steklo najdete na tej povezavi!

2. Varčevanje z vodo

Uporaba sončne energije pomaga tudi pri varčevanju z vodo. Vzdrževanje sončnih kolektorjev zahteva zelo malo vode, medtem ko jedrske elektrarne potrebujejo veliko za vzdrževanje, kar vodi do potratne vode.

3. Prihranek denarja

Vaš račun za elektriko bo nižji, ker boste večino energije pridobili iz solarnih kolektorjev. Količina denarja, ki jo ljudje prihranijo z uporabo sončne energije, se razlikuje od osebe do osebe in je v veliki meri odvisna od porabe toplote in električne energije ter velikosti solarnega sistema.

4. Pridobivanje denarja (Shranite dodatno moč)

Če proizvedete dodatno električno energijo in izvozite presežek nazaj v omrežje, vam lahko dobavitelj celo plača! Seveda se vse to zgodi, ko je vaš sistem solarnih panelov priključen na omrežje in se je vaš dobavitelj strinjal s takšnim dogovorom z vami.

Z uporabo baterij lahko shranite presežek energije, ki jo proizvedejo vaši sončni kolektorji, da jih uporabite ponoči, ko ni sončne svetlobe, da bi vaši paneli še naprej proizvajali elektriko.

5. Povečanje vrednosti vašega doma

Ko v svoj dom namestite sončne kolektorje, bodo ljudje, ki uporabljajo hišo, uporabljali prednosti solarnega sistema. Veliko ljudi se danes odloča za uporabo solarnih sistemov, vendar nimajo časa, da bi jih pravilno namestili. Torej, ko hiši ponudite solarni sistem, se znesek denarja, ki ga prejmete v zameno, poveča.

solarni panel

Bauer Solar Slovenija vam sestavi optimalno ponudbo za vaš objekt na tej povezavi!

Če želite najti odgovore na vsa vaša vprašanja se obrnite na Bauer Solar Slovenija! S pomočjo naših usposobljenih strokovnjakov boste našli optimalno rešitev za vaš objekt. Ne odlašajte – pokličite še danes na telefonsko številko: +386 (0)64 293 111. Veseli bomo vašega klica!