Strokovna ekskurzija po pohištvenih salonih v Sloveniji

Spodaj je opisana strokovna ekskurzija po pohištvenih salonih v Sloveniji.

V okviru naše dejavnosti, ki se na tej spletni strani ukvarja predvsem z organizacijo najrazličnejših potovanj, je treba povedati, da je naša zadnja strokovna ekskurzija bila namenjena in organizirana za vse interesente, ki kakorkoli delajo in se udejstvujejo v pohištveno, mizarski branži – saj smo v okviru naših specifičnih, strokovnih ekskurzij po Sloveniji in tujini, pripravili prav zanimivo popotovanje od proizvodnih do prodajnih salonov in podjetij v lesarski branži.

Strokovna ekskurzija po pohištvenih salonih v Sloveniji

Ker izhaja večina naše ekipe iz Štajerske, smo se najprej ustavili pri slovenskem ponudniku pohištva po meri, ki je sicer specializiran za svetovanje na področju vgradnih omar, izdelanih po meri, z njimi pa smo se pogovarjali predvsem o tem kako poteka njihov način dela.

Zanimivo je bilo slišati, da njihovo poslovanje deluje izključno preko njihove internetne strani (http://www.vgradneomare.eu/) in prav posebej smo prisluhnili temu kako na spletu nastopajo lahko učinkovito sploh brez kakršnegakoli pohištvenega salona in tudi proizvodnje.

Lastniki in ekipa, ki deluje preko te spletne strani, nam je pojasnila, da delujejo tako, da vsa povpraševanja, ki jih dobijo preko interneta, preusmerijo na njihove terenske svetovalce, ki jih imajo razporejene po različnih območjih Slovenije. Ti pa imajo nato nalogo, da pri strankah opravijo izmero prostora v katerem bi naj pohištvo. oz. vgradne omare, stale, strokovna ekskurzijapripravijo ponudbo in izpeljejo posel, v kolikor stranka izrazi zanimanje za izdelavo vgradne omare.

S takšnim modelom poslovanja so zelo znižali stroške svojega dela, obenem pa tudi niso sami proizvajalci vgradnih omar, niti se neposredno ne ukvarjajo z njihovo proizvodnjo, dostavo in montažo.

Nato nas je pot vodila do naslednjega v nizu ponudnikov različnih pohištvenih rešitev, kjer zgoraj omenjeni predstavniki vgradnih omar, prav tako nastopajo. Prišli smo do ekipe, ki upravlja spletni portal Mizarstvo.si, ki pa prav tako ponuja vgradne omare, obenem pa združuje še številne druge mizarje, ki ponujajo še vse drugo.

V okviru te spletne ekipe, se največ povpraševanj in zanimanj za pohištvo po meri ustvari za lesene nadstreške, kuhinje po meri, poceni dnevne sobe ter že zgoraj omenjene vgradne omare.

Ker se v veliko primerih izdelki izdelovalcev nadstreškov in mizarjev, v kombinaciji z lesenim delom, ki ga izdelajo le ti, kombinirajo tudi stekleni elementi, smo vzporedno obiskali tudi enega izmed dobaviteljev, ki jih oskrbuje. Gre za podjetje Steklarstvo BREG d.o.o. iz Maribora. Ob klasičnih steklarskih storitvah, so v njihovem programu tudi:

Pri tej ekipi so naši udeleženci ekskurzije dobili še več idej in navdiha, da se tudi sami intenzivneje lotijo spletnega nastopa na področju svojih prodajnih programov iz mizarsko, pohištvene branže.

Besedne oznake: Strokovna ekskurzija po pohištvenih salonih v Sloveniji