Kaj je msm prah in kako ga uporabljamo?

msm prahMsm prah je čudežno biološko aktivno žveplo, ki ima pomemben vpliv na to, da naše telo ostane mlado in polno energije. S staranjem postane naše organizem utrujen, celice postanejo toge, življenjska energija pa začne počasi usihati.

Rešitev je nadomeščanje osnovnih hranil, ki nam jih lahko zagotovijo prehranska dopolnila. Takšno prehransko dopolnilo je prav gotovo metilsulfonilmetan, ki ga na kratko imenujemo MSM.

Kako učinkuje msm prah na naš organizem?

Msm prah poskrbi za lepo in zdravo kožo

Največja nevarnost za našo kožo, je izguba kolagena. Koža postane suha, razpokana in na pogled starikava. Msm v prahu, skupaj z vitaminom C, močno izboljša zdravje kože, saj uravna proizvodnjo kolagena in s tem poskrbi za zdrave celice. Zaradi izrednega vpliva na zdravje kože, organsko žveplo imenujemo tudi msm mineral lepote.

msm v prahuMsm prah uporaba za mišice in sklepe

Msm prehransko dopolnilo pomaga tudi pri izgradnji mišičnega tkiva in preprečuje bolečine v mišicah ter sklepih. Posledično tudi omili bolečine pri raznih revmatičnih obolenjih in artritisu.

Vse pogosteje msm mineral uporabljajo tudi športniki, saj delovanje biološkega žvepla pomaga, da se mišice po naporni vadbi hitreje regenerirajo.

Msm izkušnje pri razstrupljanju organizma

Msm v prahu naredi naše celice bolj prepustne, kar pomeni, da se strupi lažje izločajo iz njih, pomembna hranila pa se lažje absorbirajo. Pri uživanju MSM za razstrupljanje, ga moramo kot dodatek k prehrani uvajati počasi, saj se lahko pojavijo neprijetni stranski učinki.

Msm prah stranski učinki so najpogosteje glavobol ali slabost, zato je najbolje, da pričnemo z uživanjem 2 gramov prahu in ga postopoma dvignemo na 4 grame dnevno. Ob uživanju msm, moramo vedno uživati veliko tekočine, najboljši so napitki z veliko vitamina C. (a)

msm za laseMsm za lase in nohte

Za zdrave lase in nohte, sta prav tako pomembna keratin in kolagen. Msm organizmu zagotavlja zadosten količine žvepla, ki  je potrebno za normalno proizvodnjo obeh.

Že po nekaj tednih redne uporabe msm v prahu, bodo naši lasje spet postali močni in sijoči, nohti pa se ne bodo več lomili. (b)