Steklena vrata zagotavljajo obilico svetlobe v vašem domu

Steklena vrata za več svetlobe v vašem domu

Steklena vrata so v zadnjih letih vse bolj priljubljena. Omogočajo dostop sončni svetlobi in poskrbijo, da se v našem življenjskem prostoru dobro počutimo. Ni dvoma, da ne moremo nadzorovati, koliko naravne svetlobe dobimo v svojem domu. Toda zagotovo je veliko stvari, ki jih lahko naredimo, da kar najbolje izkoristimo sončno svetlobo. In ena od teh so prav gotovo tudi steklena vrata!

Letošnje leto je bilo sicer lepo in vroče, vmes pa so se pojavljali tudi deževni in temnejši, oblačni dnevi. Zato se mnogi vedno pogosteje odločajo za vlaganje v steklena vrata različnih izvedb in velikosti. Kaj je lahko hujšega od prostora, ki je temen in mračen?

Ena od glavnih stvari, ki jo kupci iščejo, je občutek večjega prostora, boljši razgled in manjši stroški. Predvsem, ko gre za račun za elektriko? Steklo ima tudi številne druge prednost. V tokratnem članku bomo predstavili 3 različne vrste zastekljenih vrat, ki lahko močno spremenijo vaš dom.

Zastekljena oz. steklena “francoska” notranja vrata

steklena vrata

Steklena “francoska” vrata

Zastekljena notranja “francoska” vrata so odličen dodatek vsakemu domu. Francoski slog vrat predstavlja kompromis dveh vratnih kril, ki sta obešeni na nasprotnih straneh. Najdemo jih lahko tako v tradicionalnih, kakor tudi v sodobnih in modernih domovih. Kakor koli že, vpliv, ki ga imajo, lahko popolnoma spremeni videz prostora.

Uporabljamo jih lahko za ločevanje dveh prostorov. Običajno so nameščena tako, da delijo dnevni in jedilni ali kuhinjski del. Vendar pa so tudi eden lažjih načinov za dostop na vrt ali na teraso.

Na izbiro je več nešteto steklenih in zastekljenih notranjih “francoskih” vrat. Vse pa je odvisno od osebnih želja posameznika in sloga notranjosti doma.

steklena vrata

Zastekljena panelna vrata

Zastekljena panelna vrata ali panelna vrata iz stekla

Panelna vrata so odličen način za preoblikovanje videza katerega koli prostora v vašem domu. Prostoru velikodušno zagotavljajo količino svetlobe in toplote. Za izdelavo oz. zasteklitev se najpogosteje uporabi prozorno ali zatemnjeno steklo. Zastekljena ali steklena panelna vrata se običajno nameščajo v sodobne domove.

Prozorna steklena vrata

steklena vrata

Prozorna vrata

Zastekljena ali steklena dvodelna zložljiva vrata so idealna za tiste, ki želijo povečati prostor. Zložljiva vrata so na voljo v različnih slogih in izvedbah, ki ustrezajo praktično vsaki notranjosti. Zagotavljajo več sončne svetlobe v vašem domu ter nudijo individualnost in značaj.

So prilagodljiva, funkcionalna in odlična alternativa drugim vrstam vrat, kot so drsna ali francoska vrata! Če iščete nekaj drugega, kar ustvarja več prostora v vašem domu, so notranja vrata iz stekla prav to.

Obstaja tudi veliko drugih načinov, s katerimi lahko povečate količino svetlobe v vašem domu. Seveda tudi velika okna, ogledala in nevtralna barvna shema, poleg zastekljenih vrat, pomenijo veliko razliko. Če pa potrebujete dodatno pomoč pri izbiri pravih zastekljenih vrat za vaš dom, ne oklevajte in kontaktirajte Steklarstvo Breg. Pomagali vam bodo najti primerno in cenovno dostopno rešitev.

Preberite tudi: Vodnik za izbiro klubske mizice