V spodnjem zapisu pišemo zakaj pločevinasta streha je prava izbira ob menjavi staro za novo.

 

Pločevinasta streha

Pri hiši sta zelo pomembni dve stvari, temelji in streha. Temelji držijo hišo pokonci, streha pa jo varuje pred vremenskimi vplivi in nudi toploto in udobje vsakega domovanja.

Predvsem pa je pločevinasta streha prava izbira, če razmišljate o menjavi strešne kritine.

O pločevinastih streha svetuje podjetje Majde.

Za prenovo se ne odločimo ravno vsaki dve leti, zato je pomembno, da dobro razmislimo kako jo bomo obnovili, ali je potrebno obnoviti tudi strešno konstrukcijo, ali bomo dodali strešna okna, ali bomo zvišali streho, kakšno strešno kritino bomo uporabili in tako naprej.

Seveda moramo razmisliti tudi o tem kakšno toplotno in zvočno izolacijo bomo uporabili, da bo streha popolna.

Poleg funkcionalnosti in kvalitete, pa nam je seveda pomembna tudi estetika.

Obdelava pločevine za streho

Ne samo cena pločevinaste strehe, ampak tudi izdelava in izgled celotne pločevinaste strehe, je odvisen od tega kako je obdelana pločevina za streho, pri čemer ključno vlogo pri kakovosti pločevinaste strehe, odigra to kako je razrezana pločevina, kako so obdelani ostali elementi strehe, kako je krivljena pločevina, kako je profilirana pločevina, itd…

Z obdelavo pločevin, primernih za strehe iz pločevinastih kritin, se ukvarjajo kleparstva in podjetja, ki ponujajo CNC obdelavo pločevin, med te, pa v Sloveniji in tudi v tujini sodi eno bolj znanih CNC podjetij, 3CNC.

Pločevinasta streha je prava izbira ob menjavi staro za novo

Pločevinasta streha je prava izbira ob menjavi staro za novo

Prav estetika je tudi eden od mnogih razlogov, zakaj se ljudje odločajo za kovinsko kritino. Pločevinasta streha, pa nima samo lepega videza, ampak lahko postreže s kar nekaj pozitivnimi lastnostmi.

Prva je ta, da je kovinska strešna kritina zelo lahko. Tudi če se ne odločite a menjavo ostrešja, lahko kovinsko kritino položite na že obstoječega. Poleg tega je tudi montaža hitra in ne preveč zahtevna, zato lahko privarčujete tudi s tem.

Pločevinasta streha je tudi ognjevarna in odporna na UV žarke. Pohvali se tudi s tem, da je varna proti potresom.

Na voljo je veliko oblik, barv, dimenzij in tudi kvalitetnih razredov.

Najpomembnejše pa je, da ima pločevinasta streha, oziroma kovinska strešna kritina tudi zelo dolgo življenjsko dobo, tudi do 50 let.

Prepričalo pa vas bo tudi ugodno razmerje med kakovostjo in ceno.

Morda kaj negativnega?

Za enkrat s tem podatkom ne moremo postreči. Nekateri pravijo, da je zelo glasna, vendar se s tem ravno ne strinjamo. Z vsakim letom je kovinska kritina bolj izpopolnjena.

 

Oznake besedila: Pločevinasta streha je prava izbira ob menjavi staro za novo