Danes bomo v blog objavi preučili Grinšot Plagron Terra Bloom gnojilo za cvetenje za gojenje v zemlji. Ogledali si bomo njegovo sestavo ter uporabo tega gnojila za cvetenje. Terra Bloom je gnojilo katero je namenjeno fazi cvetenja rastlin, katere gojimo v zemlji ali substratu.

Plagron Terra Bloom

Sestava gnojila za cvetenje Plagron Terra Bloom in njegov namen

Plagron Terra Bloom je gnojilo za zemljo, namenjeno fazi cvetenja rastlin. Njegova sestava je primerna za vse cvetoče rastline, saj vsebuje hranila za rastline v fazi cvetenja. Faza cvetenja je faza v kateri rastline potrebujejo več Fosforja in Kalija. To je čas ko rastlina tvori nove poganjke in potrebuje dodatno energijo in hranila. Prav Terra Bloom je mineralno gnojilo, katero bo rastlinam dalo dodatna hranila za cvetenje. Namen tega tekočega gnojila je zagotoviti idealno razmerje hranil za cvetenje, katera pa se bodo sproščala počasi. Ker je to gnojilo za cvetenje namenjeno uporabi v zemlji, o čemer govori beseda Terra, kar pomeni zemljo. Poleg gojenja v zemlji pa je gnojilo primerno za gojenje v vseh substratih ali mešanicah zemlje.

Sestava gnojila NPK  je 2-2-4: Sestava gnojila za cvetenje Plagron Terra Bloom

  1. 2,1% Skupni dušik (N), od tega 1,6% dušikovega dušika (NO3) in 0,5% amonijevega dušika (NH4)
  2. 1,6% vodotopni fosforjev pentoksid (P2O5)
  3. 3,9% vodotopni kalijev oksid (K2O)

Gnojilo pa sestavljajo še:

  • Voda
  • kalijev nitrat
  • kalijev hidrogenfosfat
  • amonijev nitrat
  • fosforjeva kislina

Gnojilo se lahko uporablja v vseh namakalnih sistemih. Je zelo topno v vodi in zagotavlja obilno in bujno cvetenje rastlin. Za gojenje rastlin lahko uporabite celotno kolekcijo izdelkov TERRA concept. (I)

Plagron Terra Bloom uporabaPlagron Terra Grow Schedule

Uporaba Plagron Terra Bloom gnojila je zelo preprosta. Pred uporabo vsebnik gnojila dobro pretresemo, da se mikro delci dobro premešajo. Nato izmerimo 5 ml Terra Blooma na 1 l vode za zalivanje ali mešanice gnojil v vodi. Gnojilo uporabljamo od prvega dne faze cvetenja pa vse do predzadnjega tedna cvetenja. V zadnjem tednu boste rastline izpirali, da se odstranijo sedimentirani ostanki mineralnih gnojil. Najbolje je gnojilo uporabljati po proizvajalčevih priporočilih z uporabo Plagron Grow Schedule. (II)