Verjetno se že slišali za oblikovalno orodje, ki vam je lahko dostopno tako kot na računalniku, tako tudi na Androidu ali iOS-u. Govorimo o Canvi, platformi, ki vam lahko zagotovi grafiko na nivoju profesionalca, čeprav to mogoče niste. A vas zanima, kaj je Canva?

Kaj je Canva

Preberite naprej in ugotovite vse, kar morate vedeti.

KAJ JE CANVA?

Canva je avstralska spletna platforma za grafično oblikovanje, ki se uporablja za ustvarjanje grafik, za družbene medije, predstavitev, plakatov, dokumentov in drugih vizualnih vsebin. Platforma je za uporabo brezplačna, za dodatne funkcionalnosti pa ponuja plačljive naročnine, kot sta Canva Pro in Canva for Enterpirse. Ker se temelji na “povleci in spusti” metodo, zaradi tega je zelo preprosta za uporabo.

KAKO CANVA DELUJE?

Na platformo oz. aplikacijo se lahko prijavite z uporabo e-maila ali Facebook računa. Ko je profil ustvarjen, lahko brezplačno, kako ga boste uporabljali, tako boste izkušnjo prilagodili svojim potrebam in lažje našli, kar iščete.

PREDNOSTI CANVE

▶ Oblikovanje poteka prek spleta neposredno v brskalniku, zato vam ni treba namestiti nobene programske opreme.

▶ Uporaba je enostavna, intuitivna in hitra.

▶ Oblikovanje je shranjeno za poznejšo ponovno uporabo, če je to potrebno.

▶ Uporabite lahko slike s svojega računalnika/telefona ali slike podjetja.

SLABOSTI CANVE

▶ Pri delu neposredno iz brskalnika in pri povezavi z internetom imate nekaj nestabilnosti.

▶ Nekateri viri niso brezplačni.

▶ Orodja za oblikovanje so omejena.

▶ Nekaterih funkcij, kot so poravnava predmetov, uporaba vodil itd. ne boste mogli uporabljati. Vsaj ne v brezplačni različici.

Kaj je Canva

Sedaj, ko ste se spoznali s tim, kaj je Canva, kako deluje ter kaj so njene prednosti in slabosti, upajte si uporabljati je, saj je, kot pravi njen slogan, Canva moč oblikovanja.

Vizualna komunikacija je lahko zelo pomembna za vaš odnos s strankami. Iz tega razloga je celostna grafična podoba podjetja zelo pomembna za vas. Ali potrebujete pomoč pri oblikovanju CGP-a? Kontaktirajte z nami.